به گزارش قدس آنلاین، علی اسلامی در نخستین نشست نمایندگان انجمن اولیا و مربیان مدارس با موضوع مدیریت مصرف آب یزد اظهار داشت: کشورهایی که احترام و توجه ویژهای به معلمان و مربیان دارند نسبت به دیگر کشورها پیشرفتهتر هستند و معلمان پایه و اساس پیشرفت هر کشوری هستند و مقدمات توسعه هر کشوری را فراهم میکنند.
مدیرعامل آبفای یزد با بیان اینکه مسائل مرتبط با آب استان یزد بسیار زیاد است، گفت: کشور ما در منطقه خشکی قرار گرفته و استان یزد هم به نسبت دیگر استانهای کشور بارش بسیار کمتری دارد.
وی افزود: میانگین بارندگی در استان یزد باید بالای ۱۰۰ میلیمتر باشد در حالی که در ۲۰ سال گذشته به غیر از یکی دو سال، بیشتر از ۷۰ میلی متر نشده است.
اسلامی گفت: این موضوع برای ما یک هشدار اساسی است و نشان میدهد که ضرورت دارد که ما بر اساس داشتههایمان اقدام کنیم و برنامهریزیهای لازم را در این زمینه داشته باشیم.
مدیرعامل آبفای یزد اظهار داشت: در حال حاضر آب شرب بیش از ۳۰۰ روستا که یک روزی محل تفریح و گردش مردم استان بود، امروز به وسیله تانکر آب تامین میشود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به این موضوعات لازم است که برای مشکلاتمان برنامهریزی داشته باشیم که در آینده برای تامین آب با مشکل روبهرو نشویم.
اسلامی با اشاره به اینکه آب شرب و بهداشت مردم یزد به هر صورتی که باشد قطعا تامین میشود، گفت: تا سالهای آینده هم آب مورد نیاز یزد تامین میشود ولی توسعه استان نیازمند آب است و اگر شهر توسعه پیدا نکند، شهری فقیر و بدون روح داریم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد تصریح کرد: در حال حاضر در ۱۰ شهر استان یزد آب انتقالی را با آب چاهها مخلوط کرده و به شبکه آبرسانی منتقل کنیم که میزان آن بسته به نوع و کیفیت آب هر شهر متفاوت است.
اسلامی افزود: آب شرب شهروندان در تابستان در اردکان، بخشی از میبد و بهاباد از طریق ایستگاههای برداشت تامین میشود به علاوه اینکه وضعیت دیگر شهرهای استان هم خیلی بهتر از این نیست.
وی تصریح کرد: میزان برداشت آب از سفرههای زیرزمینی استان که متاسفانه بدون مهابا در حال برداشت است سالیانه حدود یک میلیارد متر مکعب است در حالی که میزان بارندگی استان در مجموع حدود ۷۰۰ تا ۷۵۰ میلیون متر مکعب است و حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون متر مکعب بیلان و تراز منفی داریم.
مدیرعامل آب و فاضلاب شهری استان یزد خاطرنشان کرد: قطعا اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، در آینده دچار مشکلات بسیار بیشتری میشویم و باید از الان برای جلوگیری از این مشکلات برنامهریزی لازم را داشته باشیم.
اسلامی با تاکید بر اینکه اگر امروز فکری در ارتباط با برخی مسائل آب استان نشود فردا خیلی دیر است، گفت: در شرکت آب و فاضلاب همیشه سعی ما بر این بوده که در هر شرایطی آب مطلوب و با کیفیت در اختیار شهروندان قرار گیرد.
وی افزود: به جز مواردی که مربوط به اتفاقات است، در چند سال اخیر هیچ موردی نداشتیم که شهروندان با مشکل قطع آب مواجه شوند و آب مطلوب را به هر صورتی که بود در اختیار آنها قرار میدادیم.
مدیرعامل آبفا استان یزد خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما این است که مردم در ارتباط با آب شرب و بهداشت با مشکل مواجه نشوند ولی واقعیت این است که مصرف آب شرب و بهداشت در استان یزد به دلیل وضعیت آب و هوایی غیرمتعارف است.
اسلامی افزود: آن چیزی که در استانداردهای بینالمللی برای مصرف آب شرب و بهداشت ذکر شده، ۱۵۰ لیتر در شبانهروز سرانه هر فرد است در حالی که در استان ما به دلیل درجه حرارت بالا در تابستان، به طور متوسط بیش از ۳۰۰ لیتر و ۴۰۰ لیتر در تابستان میرسد و قطعا اگر این وضعیت ادامه پیدا کند با مشکل مواجه میشویم.
وی تصریح کرد: اگر به میزان ۲۰ درصد در مصرف آب استان یزد صرفهجویی صورت گیرد که کاملا هم عملی است، بحران آب در این استان را حداقل به میزان ۵ سال به تعویق میاندازیم.
اسلامی افزود: در ۵ شهر استان طرحهای فاضلاب در حال اجرا است و به وسیله این طرحها، آبهای آلودهای که امکان آلوده کردن منابع موجود زیرزمینی را دارد را تصفیه کنیم و بخشی از آب مورد نیاز توسعه اشتغال و صنعت استان را به این وسیله تامین نمائیم.
وی از دانشآموزان و اولیا و مربیان درخواست کرد تا نسبت به مصرف بهینه آب توجه ویژه داشته باشند و به راهکارهای اساسی در این راستا بیاندیشند.
مدیر آموزش و پرورش منطقه ۲ یزد هم در این نشست، استفاده از ظرفیت انجمن اولیا و مربیان برای آموزش و تبیین لزوم مصرف بهینه آب در جامعه را ضروری دانست.
منصور ارجمندی با اشاره به اینکه مدارس جایگاه تربیت انسانها است، اظهار داشت: مدارس جایگاههایی دارند که از جمله این جایگاهها میتوان به انجمنها و شوارهای مختلف در هر مدرسه اشاره کرد.
وی انجمن اولیا و مربیان را یکی از مهمترین جایگاهها و تشکلهای مدارس دانست و خاطرنشان کرد: درست است که مدارس وظیفه تعلیم و تربیت دانشآموزان را بر عهده دارند ولی بحث تربیت دانشآموزان در منزل بر عهده اولیا است.
مدیر آموزش و پرورش منطقه ۲ یزد خاطرنشان کرد: اولیا و مربیان در صورتی که همراه هم باشند و با هم فکری و کمک به یکدیگر در راستای تربیت دانشآموزان تلاش نمایند، قطعا قدم بسیار مهمی در راستای تربیت اسلامی دانشآموزان برداشتهایم.
ارجمندی از مهمترین ویژگیهای بارز یزد را فرهنگ دیانت، کار، تلاش، کوشش، همدلی و همراهی دانست و ادامه داد: تمام ارکانها و بخشهای مرتبط با تربیت در یزد دست به دست هم داده و همیشه نسبت به تربیت دانشآموزان حساسیت لازم را داشتهاند.
وی توجه به سبک زندگی درست را بسیار مهم دانست و ادامه داد: یکی از مبانی اصلی سبک زندگی درست، الگوی مصرف است که باید به درستی در جامعه رعایت شود که جلوی مشکلات را بگیریم.
مدیر آموزش و پرورش منطقه ۲ یزد به نیاز کشور به مصرف بهینه اشاره کرد و افزود: از جمله مصادیق مصرف بهینه در کشور مرتبط با مصرف آب است که باید حتما مورد توجه ما باشد و در صورتی که این نعمت خدادادی را به درستی مصرف نکنیم، قطعا به خود و نسل آینده جفا کردهایم.
ارجمندی گفت: بهترین مکان برای آموزش و نهادینهسازی مصرف بهینه در جامعه، مدارس هستند و با توجه به مقبولیتی که اولیا و مربیان نزد فرزندان دارند، این موضوع ظرفیت بسیار مهمی است که باید حتما از آن به بهترین نحو ممکن استفاده کرد.
نظر شما